Home

Achtergrond 149 x bekeken 1 reactie

Brussel snijdt meer in rompslomp dan gepland

Brussel ligt op schema om veel meer administratieve lasten voor bedrijven te schrappen dan gepland.

Met het huidig tempo is de lastendruk met 33 procent gedaald in 2012, terwijl 25 procent was beoogd. De Europese Commissie verwacht dat bedrijven jaarlijks 40,4 miljard euro goedkoper uit zijn als de EU-landen en Europarlement alle resterende plannen goedkeuren. Voorstellen zijn onder meer dat ondernemers minder statistische formulieren hoeven in te vullen, voortaan facturen mogen mailen en btw-aangiftes elektronisch kunnen verzenden.

"Niemand had gedacht dat we zover zouden komen met het snijden in de regels, toen we in 2006 ons doel presenteerden om 25 procent van de lasten terug te dringen'', zei een woordvoerder van EU-commissaris Günter Verheugen (Industrie) vandaag. "We schieten zelfs over ons doel heen. Dat is helemaal geen probleem: we gaan enthousiast verder om de lasten te besparen waar het nog kan.''

De Nederlandse regering was destijds een van de initiatiefnemers van het beperken van de administratieve lasten door de Europese Commissie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Brussel stikt in zijn eigen regels

Of registreer je om te kunnen reageren.