Home

Achtergrond 191 x bekeken 6 reacties

Brussel breidt schoolmelkregeling uit

De Europese Commissie heeft de schoolmelkregeling verruimd.

Voortaan komen producten in aanmerking die 75 procent melk bevatten; tot nu toe was dat 80 procent. De Europese steun aan schoolmelk bedraagt 16 euro per 100 kilo. De maatregel is genomen om de vraag naar zuivel te stimuleren. Sommige lidstaten zouden de schoolmelkregeling willen uitbreiden naar universiteiten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  @Spotvogel aan Waal en Maas, inderdaad, het is redelijk vreemd, maar aan de andere kant ook weer niet. Die schoolmelk is zeker een reactie op vraag uitval, dus gaan ze denken, denken en denken. Maar echter wel een verkeerde, en mist veel inzicht want de richting van minder melk is toch al ingezet, en toch willen ze vraag en aanbod niet bij elkaar brengen, en melken maar door,
  Vroeger kon dat allemaal wel, en het werkte soms ook. Maar nu niet meer. Er is meer inzicht op de planeet dat veel aan elkaar hangt, en de invloed op de 1 zal invloed op de ander hebben, dus meer een totaal wereldbeeld, maar niet vanuit macht, die zijn er ook genoeg, maar vanuit verantwoordelijkheid voor de planeet, het vruchtbare land, het zuiverste water, en uiterst schone lucht, uiterst transparante voedselketen en zo natuurlijk mogelijk, zodat leven een genot is, en dat voor de toekomstige generaties ook nog zo is. en het is tijd voor peace on the earth, peace in the wind, balans in nature, and peace for all animal kingdoms.

 • no-profile-image

  jo van horen

  schoolmelk op iedere (8000 stuks)basisschool ,alle voortgezet onderwijs scholen en vwo scholen verplicht invoeren.

 • no-profile-image

  Patrick

  @advies aan de melk lobby. jullie hadden al promoot dat na het sporten het beter was om melk te gebruiken. Nu dus ook al met schoolmelk indoctrinatie naar de kinderen en dee jeugd. Schoolmelk promoten is niet leuk, want daarmee bega je weer een enorme denkfout. Alles puur omdat je je melk niet kwijt kunt.
  Tja wat is de volgende stap. Bij de maandelijkse bingo 10 pakken melk winnen als 1e prijs? Misschien kun je bij de bejaarden soos de melk kwijt, want die hebben vaak toch niet meer zoveel jaren te leven, want dat is die lobby analyse/gedachte. Zolang de melk maar gedronken wordt zijn wij blij, of het nu ongezond is, of dat mensen ietsjes eerder dood gaan, het moet en zal gedronken worden. Kom op CDA lobby wat zit er nog meer in jullie hypocriete hoge hoed, die stinkt van de zure melk. Dit school melk project kan niet, en moet worden afgeblazen. PUNT.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Inderdaad Patrick, zo zit dat in elkaar. Het is dat Ad Melkert niet bij het CDA boert, want anders zou hij dit bedacht kunnen hebben. Nou ja, van de PvdA krijg ik ook het apenmelkzuur en wie weet kan de Campina daar wel apenstokbrood van bakken. Héérlijk met foie gras van het onvolprezen A-merk 'Huis van Oranje'. En die melken maatschappij en samenleving nu al vierhonderd jaar tot de laatste druppel leeg om een klappermelkfarm in Mozambique te kunnen gaan opzetten. Die is weer nodig om binnenkort in Leiden en Nijenrode gecertificeerde negerinnenschoolklappermelk (met fopspeen)van het huismerk WA te kunnen gaan uitdelen.Want de kost gaat de baat vooruit! Ach ja, alles draait uiteindelijk immers om geld. En dat stinkt hier naar schoolmelk!

 • no-profile-image

  Patrick

  Triest deze denkwijzes, kinderachtig staaltje van deze landbouwlobby. Triest om nu ook al kinderen jullie melk door de strot te drukken. Het staat letterlijk in het artikel, het is gedaan om de vraag naar zuivel te stimuleren, niet omdat het gezond is voor de kinderen. Julli sector is niet eens in staat om vraag en aanbod te bewerkstelligen. Ok, sommigen willen dat wel, maar zolang het er niet is, is schoolmelk promotie te triest voor woorden. Melken wil men, ongeacht wat het aanbod is, er zal en moet een goede prijs betaald worden, en daarom zal en moet het afgezet worden. Trieste bussiness, die landbouwlobby is totaal geschift, als dit opkomen is voor de boeren, dan ben ik bang dat het totaal tegenovergesteld werkt. Waarom zou ik nog respect moeten opbrengen voor de melk business, als je niet eens vraag en aanbod kunt regelen? Wat doet men bij vraaguitval, ja juist meer melken en schoolmelk promoten, jullie moeten je massaal schamen.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Luister, van Horen: op welke medisch- metabolistische diagnose is deze pecunia-oekaze gebaseerd? Je moest je schamen. Er zijn grenzen aan de omzetopleuking! Bah!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.