Home

Achtergrond 169 x bekeken

Britse uitvoer van vlees groeit met bijna 15 procent

Groot-Brittannië heeft in de eerste jaarhelft voor 695 miljoen euro vlees uitgevoerd.

Dat is 14,8 procent meer dan een jaar eerder. Vooral rundvlees en lamsvlees deden het daarbij goed. Ook de export van worstjes en kippenvlees nam toe. De uitvoer van varkensvlees zakte echter met ruim 14 procent in.

Dat blijkt uit cijfers van de Food and Drink Federation (FDF). De totale Britse uitvoer van voeding en dranken nam in de eerste zes maanden van dit jaar toe met 10,2 procent naar 5,3 miljard euro.

Vlees is met een groei van bijna 15 procent één van de best presterende sectoren, aldus de FDF. De uitvoer van rundvlees nam met ruim 41 procent toe naar 143 miljoen, die van lamsvlees groeide met 30 procent naar 170 miljoen.

Aan worstjes wordt voor een veel kleiner bedrag, 10,2 miljoen, naar het buitenland verhandeld. Dat is wel 40 procent meer dan een jaar geleden. Volgens de FDF winnen de Britten op alle belangrijke Europese markten terrein.

De export van kippenvlees groeide met 122 miljoen euro. Dat is 11,3 procent. Vooral landen als Hongkong, Vietnam en China namen meer af.

Of registreer je om te kunnen reageren.