Home

Achtergrond 425 x bekeken

Bijna 20.000 mensen keken naar donkere nacht

Ongeveer 18.000 mensen hebben in de nacht van zaterdag op zondag meegedaan aan de vijfde Nacht van de Nacht.

Eén van de organisatoren, Natuur en Milieu, heeft dat vandaag bekendgmaakt. Door het hele land zorgden gemeenten en organisaties dat lampen werden gedoofd, zodat het publiek de sterrenhemel beter kon zien.

In de Middelburgse binnenstad, bijvoorbeeld, had de gemeente de lichten gedoofd. Op de Markt keken honderden mensen met verrekijkers en een telescoop naar de sterren. In de omgeving van Roermond maakten belangstellenden een kanotocht over de Asseltse Plassen. Op het eiland Schiermonnikoog, vorige week nog uitgeroepen tot de donkerste plek van Nederland, maakten toeristen en vaste bewoners een nachtelijke wandeltocht.

Milieuorganisaties willen via de Nacht der Nacht overheden en bedrijven oproepen lichten 's nachts zoveel mogelijk te doven. Dat is volgens hen beter voor het milieu en de natuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.