Home

Achtergrond 162 x bekeken

Balkenende: ik ben geen kandidaat voor EU-baas

Premier Jan Peter Balkenende houdt vol dat hij geen kandidaat is om de eerste president van de Europese Unie te worden.

Hij benadrukte dat vandaag op het CDA-partijcongres in Utrecht, daags na de Europese top in Brussel waar een beslissing over de benoeming van de EU-president vooruit werd geschoven.

Balkenende repte met geen woord over die bijeenkomst, waar hij het vrijdag wel voor het eerst voor de mogelijkheid openhield dat hij naar Europa vertrekt. Balkenende: "Ik heb al eerder gezegd dat ik geen kandidaat ben''. In zijn toespraak voor een volgepakte zaal wilde hij er niet verder op ingaan.

"Het aardige van dit gespeculeer is overigens wel dat je het ene moment verguisd wordt en op het andere moment op handen wordt gedragen.'' Balkenende sprak van een "fijne opsteker'' dat "links en rechts'' hem vraagt minister-president te blijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.