Home

Achtergrond 178 x bekeken 5 reacties

Balkenende hekelt grimmig klimaat

Premier Jan Peter Balkenende hekelt het grimmiger klimaat in Nederland.

"De politiek wordt overmoedig, ongenuanceerd en met groot gemak worden grote woorden gebruikt'', zei de CDA-leider vandaag tijdens een congres van de christendemocraten in Utrecht.

Het is volgens hem niet alleen een kwestie van toon en toonhoogte. "Het is onderdeel van een grimmiger klimaat, verbetener, met meer polarisatie. Een klimaat waarin het vanzelfsprekend lijkt om weg te lopen uit een democratisch debat'', zei Balkenende. Daarmee maakte hij een sneer naar Geert Wilders die vorig jaar met zijn PVV-fractie de Tweede Kamer uitliep tijdens een debat over kabinetsplannen.

Verder sprak Balkenende van een klimaat, waarin karikaturen de toon en de publiciteit bepalen. Daarbij ziet hij dat de stemming van het ene uiterste in het andere uiterste kan schieten. De premier maakt zich zorgen dat "hele bevolkingsgroepen worden weggezet'', over "een klimaat waarin niks meer goed lijkt en het je afzetten tegen anderen aan de orde is om er zelf beter van te worden''.

De partijleider hield zijn achterban voor dat de hoofdstromingen in de politiek "die ons land na de oorlog hebben opgebouwd'', zoals het CDA, nu moeten bewijzen dat ze nog steeds antwoorden hebben op de problemen van nu. Volgens hem moet de kern van de CDA-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen dan ook gaan over zekerheid bieden, stabiliteit en een duurzaam Nederland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Ach Balkenende toch, tuurlijk ligt iets niet aan U of de CDA, het ligt altijd aan de ander.
  Dit is een tijd van verandering, grote verandering in bewustzijn/consciousness.
  Nooit eerder in human kind, staan we voor de grootse veranderingen allertijden, de huidige financiele 'problemen' waren nog maar een topje van de ijsberg.
  Ga naar Brussel jij, jij leider met je eigen normen en waarden, neem Verburg mee, of verdwijn naar Argentinie, we zullen het bewustzijn verhogen tot sky high, and you will say sorry. Je snapt het niet, iedereen die wel inziet en snapt wat er wereldwijd gebeurd, weet het vanuit wisdom of inzicht en past zijn inzicht aan. Alleen in de wereld van extreme dualiteit zullen mensen die vast zitten, links of recht in de brain, de dingen zeggen die U zegt, dat betekend dat U geen hart heeft, geen gevoel en geen inzicht. Tss, christelijke partij, gekaapt door ongevoeligen en hypocrieten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Balkenende heeft Wilders gebaard

 • no-profile-image

  Patrick

  @melkveehouder, je hebt volkomen gelijk.
  Waarom stelt de CDA en Balkende niet de vraag waarom heeft Wilders nu in de peiling 30 zetels of meer. Maar dat doet de CDA niet, het ligt niet aan hen. Het ligt aan anderen. Dat trage en gemoedelijk toontje van de CDA, dat wijzende vingertje van de CDA komen mensen echt de strot uit, maar altijd te laat met inzicht, vooruit zien. Maar wel reageren en klagen om een geluidje te laten horen als het er niet meer tot doet.

 • no-profile-image

  gert

  Hoe is met de Balkenende norm ?

 • no-profile-image

  veehouder

  Ik ben geen aanhanger van Wilders,maar de slappe aanpak van extreme bevolkingsgroepen heeft voor dit klimaat gezorgd,en nu maar naar Wilders wijzen

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.