Home

Achtergrond 235 x bekeken

Aardappelverwerking groeit in september 8,4 procent

De hoeveelheid verwerkte aardappelen in september is 8,4 procent hoger dan het aantal van vorig jaar. Dit meldt het Productschap Akkerbouw.

In september werd in totaal 291.800 ton aardappelen verwerkt. Vorig jaar was dat in dezelfde maand 269.200 ton. De totale verwerking van aardappelen van januari tot september ligt nu op 2.539.600 ton. In dezelfde periode van 2008 werd 2.394.900 ton aardappelen verwerkt.

Vergeleken met vorig jaar is er dus 144.700 ton (zo’n 6 procent) meer grondstof verwerkt door de aardappelverwerkende industrie. Dit verschil is hoofdzakelijk het gevolg van een veel grotere verwerking van aardappelen in de zomermaanden. In augustus was de verwerking 61.400 ton groter dan een jaar geleden, terwijl in juli 37.300 ton meer werd verwerkt.

In september importeerde de industrie een fractie meer aardappelen voor de verwerking dan in dezelfde maand van vorig jaar. Het aandeel van de importaardappelen in de totale verwerking daalde echter van 41,2 procent vorig jaar naar 38,4 procent dit jaar, omdat er in september vooral meer binnenlands product werd verwerkt.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.