Home

Achtergrond 241 x bekeken

AID: 20 notoire overtreders mestwet

De Algemene Inspec­tiedienst (AID) van het ministerie van landbouw vermoedt dat er ongeveer twintig mesthandelaren zijn die herhaaldelijk de regels voor mesttransport overtreden.

”Een handje vol hiervan is daad­werkelijk bezig met zwarte mest. Deze mest wordt buiten de boek­houding gehouden”, aldus een woordvoerder van de AID.

De AID benadrukt dat het om vermoedens gaat. ”Als we het exact zouden weten, zouden we er direct actie op ondernemen door ze aan te pakken”, aldus de AID. Deze zomer werden zes transpor­teurs aangehouden op verdenking van handel in zwarte mest.

De AID voorziet dat akkerbou­wers en veehouders ook een rol spelen bij de zwarte mest. ”Hoe ze het doen is nog niet duidelijk. Maar feit is dat alle partijen er voordeel bij kunnen hebben om mest illegaal af te voeren en uit te rijden.” De meeste problemen doen zich voor in het Zuiden en Oosten. Daar wordt ook de meeste mest geproduceerd. In totaal telt Nederland 650 mesttransporteurs die jaarlijks ongeveer 24 miljoen ton mest vervoeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.