Home

Achtergrond 153 x bekeken

1,5 miljoen Indiërs dakloos door overstromingen

Ongeveer anderhalf miljoen mensen zijn dakloos geraakt door de overstromingen, die de afgelopen dagen het zuiden van India troffen.

Dat hebben regeringsfunctionarissen maandag gemeld. Het dodental van de watersnood staat inmiddels op ruim 230.

De deelstaat Karnataka, die 52 miljoen inwoners telt, is het zwaarst getroffen. Daar vielen 170 doden. Ook de deelstaten Andhra Pradesh en Maharashtra hadden onder de wateroverlast als gevolg van dagen van hevige regenval te lijden. In Karnataka zijn een miljoen mensen dakloos geraakt. Van hen zijn er 350.000 in 1200 opvangkampen ondergebracht.

Volgens H.V. Parashwanath, een bestuurder van de hulpdiensten in de deelstaat, wordt geprobeerd ook de overige daklozen op te vangen. In de deelstaat zijn zeker 200.000 huizen verwoest. Bijna 1500 dorpen zijn gedeeltelijk of zelfs in hun geheel ondergelopen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.