Home

Achtergrond 167 x bekeken

Zwitsers komen met snelle melamine-test

Wetenschappers van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie hebben een snelle test ontwikkeld voor het aantonen van melamine in vloeistoffen. Dat meldde het instituut maandag.

Afgelopen najaar kwam naar buiten dat Chinese baby's last van nierstenen hadden gekregen na het consumeren van vervuild melkpoeder. De melamine moest verhullen dat de melk was aangelengd met water. De chemische stof wordt normaal gesproken vooral gebruikt voor het maken van kunststof borden en bestek.

Het schandaal veroorzaakte wereldwijd consternatie. Op grote schaal werden verdachte Chinese zuivelproducten uit de schappen verwijderd. Met reguliere testmethoden duurt het twintig tot zestig minuten om vast te stellen dat er melamine in een vloeistof zit. De test van de Zwitserse onderzoekers geeft binnen een halve minuut duidelijkheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.