Home

Achtergrond 167 x bekeken

Zorgen VEH over dubbele woonlasten

Het kabinet moet mensen met dubbele woonlasten tegemoetkomen.

Dat vindt de Vereniging Eigen Huis. Voor mensen die hun huis niet verkocht krijgen moet het makkelijker worden de oude woning te verhuren.

Tijdelijk je huis verhuren is in Nederland "een spannend avontuur'', zei VEH-directeur Marlies Pernot, vandaag op Radio 1. Het is moeilijk
om de huurder eruit te zetten als het huis is verkocht. Ook geldverstrekkers zitten er vaak niet op te wachten. "Een verhuurde woning levert minder op''. Bovendien is er volgens Pernot sprake van een 'fysieke vermindering', omdat huurders vaak niet goed omgaan met het huis.

De VEH krijgt de laatste tijd veel bezorgde telefoontjes van leden over dubbele woonlasten. "Mensen die nog in hun oude huis zitten en een huis willen kopen zijn bezorgd: kan ik de dubbele woonlasten wel betalen?'' De overheid moet maatregelen nemen, vindt de VEH, maar op dit verzoek kreeg de vereniging tot nu toe geen gehoor. De VEH stelt onder meer voor de huuropbrengst van een woning minder zwaar te belasten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.