Home

Achtergrond 192 x bekeken

Windmolens moeizaam op gang

Windmolens op land komen moeizaam van de grond.

Dit blijkt uit een overzicht dat minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) vandaag aan de Tweede kamer heeft gestuurd. Bij het toekennen van subsidies was voor vorig jaar rekening gehouden met 500 megawatt aan windvermogen, maar dat werd lang niet gehaald. Het overgebleven subsidiegeld blijft beschikbaar voor dit jaar.

Er werd slechts voor 86 megawatt toegekend, terwijl nog voor 9 megawatt aan aanvragen in behandeling is. Van der Hoeven wijt dit aan vertragingen bij de aanvraag van de vergunningen voor de windmolens en geprobeerd wordt om dit te versnellen. Bovendien stuiten de windmolens op weerstand in de omgeving. Niettemin zijn voldoende windmolenprojecten in voorbereiding om de doelstelling van het kabinet, ongeveer 2000 megawatt extra windvermogen in deze regeerperiode, binnen bereik te houden, aldus Van der Hoeven.
De subsidiepot voor zonnepanelen op daken bij particulieren ging vorig jaar wel helemaal op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.