Home

Achtergrond 294 x bekeken 1 reactie

Windmolenpark op zee stap dichterbij

Staatssecretaris Tineke Huizinga heeft een vergunning verleend voor de aanleg van een windmolenpark op de Noordzee door de onderneming Airtricity.

Daarmee is de locatie van het park, voor de kust van Hoek van Holland, bepaald. Het kabinet stemde vorige maand in met het ”waterplan” van de staatssecretaris over de inrichting van de Noordzee. Dat biedt onder meer ruimte voor grootschalige windmolenparken. Het is nu aan minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) om te beslissen over een aanvraag voor subsidie voor het opwekken van groene stroom op zee.

De ontwerpvergunning maakt het voor het Ierse bedrijf Airtricity mogelijk om 72 windturbines te bouwen. Het park komt 40 kilometer uit de kust te liggen. Het kabinet wil deze kabinetsperiode voor 450 megawatt aan windenergie op zee realiseren. ”Met deze ontwerpvergunning voor 260 megawatt aan potentiële windenergie komt de realisatie van die kabinetsdoelstelling een belangrijke stap dichterbij”, liet het ministerie van Verkeer en Waterstaat in een persbericht weten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jeroen

    Iers bedrijf?? Waarom doen we dat zelf niet?

Of registreer je om te kunnen reageren.