Home

Achtergrond 250 x bekeken

Willem-Alexander en Máxima beëindigen Golf-reis

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben vanmiddag hun reis door de Golfregio afgerond.

De afgelopen vijf dagen brachten zij een bezoek aan achtereenvolgens Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. Dinsdagavond keren ze vanuit Dubai terug in Nederland.

De reis van het prinselijk paar was vooral gericht op het versterken van de economische samenwerking tussen Nederland en de Golfstaten. PvdA-staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken en topmensen uit het bedrijfsleven reisden daarom mee met het stel.

De inzet van het paar als smeerolie leverde tijdens de reis al het nodige op. Heemskerk tekende een verdrag met Oman dat extra rechtszekerheid schept voor Nederlandse investeerders. Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) helpt mee met een onderzoeksprogramma naar de stedelijke ontwikkelingen in de Golfregio en hun invloed op wereldschaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.