Home

Achtergrond 161 x bekeken

Wereld begroet Obama met jubel en zorg

Wereldleiders hebben dinsdag de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama verwelkomd met opgewekte hoop voor de toekomst.

Tegelijk klonk in hun boodschappen bezorgdheid door over de moeilijkheden waarmee het eerste zwarte staatshoofd van de Verenigde Staten geconfronteerd wordt.

"We zijn enthousiast om aan het werk te gaan zodat we met hem de wereld kunnen veranderen'', zei de Franse president Nicolas Sarkozy. Hij benadrukte het massale publieke vertrouwen in de nieuwe president van de VS.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel wenste Obama "het allerbeste'', maar waarschuwde hem ook op een aantal terreinen. Obama moet niet proberen Duitsland te overreden meer troepen naar Afghanistan te sturen. Ze zei ook sceptisch te zijn over de succeskansen van directe gesprekken met Iran, zoals Obama heeft voorgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.