Home

Achtergrond 153 x bekeken

Week 3: slachtkippenprijzen stijgen

Na de spectaculaire correctie van de Barneveldse slachtkippennoteringen vorige week (met een plus van 12 cent) gooit Pluimveebeurs Barneveld er nu nog maar eens 1 cent bij op. NOP en Deinze blijven niet achter en lopen wat in op Pluimveebeurs Barneveld door hun slachtkippennoteringen te verhogen met 2 cent.

De opwaartse prijstendens bij de slachtkippen valt te verklaren uit het feit dat nu het aanbod bij de vleeskuikens beperkter is door de lagere opzetten rond kerst. Bovendien is het gebruikelijk dat half januari de vraag weer aantrekt.

Vorig jaar (2008) begon medio januari een periode van stijgende slachtkippenprijzen en te verwachten valt dat dit zich nu ook weer voor zal doen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.