Home

Achtergrond 175 x bekeken 2 reacties

Week 2: kuikens – niet ontevreden

De slachterijen/handelaren zijn over de afzet rond de feestdagen gematigd positief. De filetprijzen waren weliswaar niet al te best, maar dat is inmiddels een bekend fenomeen.

Op dit moment is men ook niet echt ontevreden over de vraag naar kuikenvlees voor zover het de botproducten betreft. De export van kuikenbouten trekt op grond van de redelijk goede vraag vanuit de bekende Oost Europese landen volgens enkele informanten zelfs weer wat aan, waarbij over de prijzen weliswaar wisselende geluiden te beluisteren zijn.

Er zijn enkele handelaren en ook wel slachters die een licht dalende prijs meldden, maar vooral ook slachterijen die zelfs lichte prijsstijgingen realiseren. Hoe dan ook, het is duidelijk dat men over het huidige prijspeil van de kuikenbouten, zeker gezien de tijd van het jaar, niet echt ontevreden is. De prijzen van de hele diepgevroren kuikenpoten lijken voor het merendeel te stabiliseren en de slachterijen zijn hier redelijk content over.

Het aanbod is wel ruim, maar zeker niet extreem groot van omvang. Er wordt uiteraard wel product ingevroren, maar de hoeveelheden vallen vanwege de toch wel goede vraag in het verscircuit, niet eens tegen.

Na de feestdagen zakt de consumptie vanwege een zekere verzadiging bij de consument meestal wat in. Op dit moment is men eigenlijk niet eens ontevreden over het verbruik, want deze zou op een acceptabel niveau liggen.

De acties met filet die nu bij enkele retailers lopen is voor de consument meestal reden wat extra in te kopen en hoewel de prijzen uiteraard niet al te best zijn, helpt het wel de bij slachterijen en handelaren aanwezige voorraden wat te ruimen.

De basiscontractprijs voor levering volgende week stabiliseerde op € 0,705/kg inclusief BTW. De vrije kuikenprijzen noteerden deze week voor zowel lichte als zware kuikens gemiddeld € 0,82/kg en dat is in vergelijking met vorige week€ 0,02/kg hoger.

(Bron: PVE)

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Boerin

    Ik zou willen dat de kuikenhouders dat ook konden zeggen.

  • no-profile-image

    kipfilet

    ik zou zooooooo graag willen dat wij uitsnijderijen dat ook konden zeggen

Of registreer je om te kunnen reageren.