Home

Achtergrond 169 x bekeken 4 reacties

Vrouwen ver te zoeken in Waterschappen

Waterschappen blijven mannenbolwerken. Onder de 119 nieuwe heemraden (bestuursleden) van de waterschappen zijn slechts zestien vrouwen.

Dit valt te lezen in het blad van Binnenlands Bestuur. De helft van de onlangs beëdigde waterschapsbesturen telt geen enkele vrouw.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken probeert meer vrouwen in de waterschappen te krijgen. Maar dat is niet gelukt. Maakten vier jaar geleden vrouwen nog 14 procent van de bestuursleden uit, nu is dat nog maar 13 procent.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Als er geen geschikte vrouwen te vinden zijn dan houd het toch gewoon op. Daar moet je niet moeilijk over doen

 • no-profile-image

  Patrick

  Enorm belangrijk punt dit, niet alleen voor de waterschappen. Vrouwen in het algemeen hebben meer visie, meer inzicht, en meer gevoel voor natuurlijke verhoudingen, zullen in uiters moeilijke situaties in het leven het snelst oplossingen vinden en overleven, ze zullen alles doen wat in hun vermogen ligt om haar kinderen te beschermen. Ze zullen overal, dus ook in de landbouw sector een belangrijke rol gaan vervullen. Ik zou zeggen ga massaal naar vergaderingen, ga eerst met een klein clubje van vb 3 personen, samen discusieren wat je vind, denkt en voelt en ga dan naar de vergadering. Je zult altijd in een hoek gedrukt worden door de mannelijke bestuurders op alle manieren. Onkunde wordt je verweten, en wat nog wel niet meer. Je zult er makkelijk door heen prikken na 3 keer, de mannelijke bestuursters zijn als de dood voor leiding gevende vrouwen, of vrouwen die een onderbouwende mening hebben. Echt het is een ramp voor ze, ze doen het in hun broek, want de meesten kunnen alleen werken in korte termijn denken, korte termijn verhoudingen en zijn manipulatief en zo onzeker.
  Bij twijfel ga dit jaar op vakantie naar zuidelijke Landen om het zuidelijk temperament te zien en te voelen. Neem het mee terug en voer het het. Als vrouwen daar een mening hebben en uitdragen ga maar aan de kant.
  Vb is Sabina Guzzanti, ze kwam in het nieuws met kritiek over religie in het zo gelovige Italy. Maar ze komt constant op tegen de corruptie van de regering daar, ze is ook bekende Italiaanse maar ze neemd geen blad voor haar mond.
  Organiseer U in alle lagen van organisaties. lokaal en landelijk en een verschil zal je maken!!
  Twijfel nooit!!
  Sabina Guzzanti - No Cav - Parte 2/3
  http://cz.youtube.com/watch?v=ntGZICJ_iCE&feature=related

 • no-profile-image

  johannes

  Waterschapbesturen is werk voor gepensioneerde boeren, die allang de zakken al gevult hebben! Bovendien als er een vrouw haar nek uitsteekt, worden ze onder deze zakkenvullers onderelkaar weggestemd en niet anders!!!!!

 • no-profile-image

  boerin

  Van zo'n maffiaorganisatie wil een vrouw geen deel uitmaken.

Of registreer je om te kunnen reageren.