Home

Achtergrond 180 x bekeken

Voor het eerst groen gas voor landelijk leidingnetwerk

Natuurgas Overijssel gaat groen gas produceren voor hogedrukleidingen.

Het gas komt uit een vergistingsinstallatie voor groente, fruit en tuinafval. Niet eerder was groen gas voor het hogedrukleidingnet beschikbaar.

Daartoe tekende het bedrijf in Zwolle een overeenkomst met distributeur Enexis. Het gas uit de vergister wordt opgewerkt tot aardgaskwaliteit en via een toevoerleiding rechtstreeks in het netwerk van de Gasunie opgenomen.

Jaarlijks produceert de installatie ruim 2 miljoen kuub groen gas, goed voor de gasvoorziening van 1000 huishoudens. Ook kan groen gas worden geleverd aan de automobielindustrie. Het project wordt gesubsidieerd door de provincie Overijssel.

Of registreer je om te kunnen reageren.