Home

Achtergrond 656 x bekeken

Vogelopvang Rotterdam draait overuren

Met bosjes komen ze vandaag binnen bij opvang Vogelklas Karel Schot aan het Afrikaanderplein in Rotterdam.

Vermagerde schooleksters en eenden die waren vastgevroren. ,,We krijgen vooral veel zwanen en de laatste tijd ook reigers'', aldus beheerder Monique de Vrijer.

Door het bevroren water hebben de vogels moeite eten te vinden. "Het is met de zwanen echt improviseren. We hebben twintig exemplaren, maar niet genoeg hokken. Gelukkig hebben we voor de andere vogels meer dan voldoende plek'', aldus De Vrijer.

Ook de telefoon staat roodgloeiend. De Vrijer krijgt vooral veel vragen. Over het bijvoeren van vogels bijvoorbeeld. Ook zijn er geregeld mensen die bellen over vogels die zich stilhouden op het ijs. "Mensen denken dan dat de dieren zijn vastgevroren. Meestal blijkt het loos alarm. Die vogels gaan al snel niks zitten doen, om zo weinig mogelijk energie te verbranden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.