Home

Achtergrond 234 x bekeken

Voergrondstofprijzen op laagste punt

De grondstofprijzen hebben het laagste niveau voorlopig wel bereikt. Dat zei Jürgen Struck van de Ernährungsdienst vandaag tijdens de studiedag van de ISN in Münster.

Struck verwacht dat de prijzen weer langzaam zullen gaan stijgen en zullen stabiliseren op een hoger niveau dan de varkenshouderij gewend is geweest gedurende een lange periode. Struck verwacht dat de tarweoogsten die worden gezien als graadmeter in 2009 lager zal uitvallen doordat er minder is ingezaaid en er bovendien minder meststoffen zijn gebruikt per hectare, als gevolg van de hoge prijzen voor meststoffen.

De tarwe-oogst van 2008 was wereldwijd erg goed, maar dit was uitzonderlijk, zo stelt Struck. Er was veel ingezaaid en de groei- en oogstcondities in 2008 waren wereldwijd in vrijwel alle belangrijke teeltgebieden zeer goed. Struck verwacht dat de grondstoffenmarkten zich op de lange termijn zullen kenmerken door een grote volatiliteit, ofwel sterke prijsschommelingen in korte tijd. Hij verwacht verder dat de nultolerantie-eis voor genetisch gemodificeerde grondstoffen geen stand kan houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.