Home

Achtergrond 317 x bekeken

Vleessector boos over nieuwe importheffingen VS

De Nederlandse vleessector is boos over een nieuwe lijst van Europese producten waarvoor een strafheffing bij import in de VS geldt.

De VS leggen Europa al sinds 1998 strafmaatregelen op omdat de Europese Unie de import van Amerikaans hormonenrundvlees weigert. Met de nieuwe lijst wordt de vleessector zwaar getroffen, aldus de Centrale Organistaie voor de Vleessector (COV).

Volgens de COV was het al onmogelijk om Nederlands kalfsvlees naar de VS te exporteren. Nu wordt ook de export van varkensvlees (zoals spare ribs) naar de VS vrijwel geblokkeerd, stelt de organisatie, die een dringend beroep doet op de Nederlandse regering om actie te ondernemen. De nieuwe lijst treft ook landen als Zweden, Frankrijk, Finland en Ierland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.