Home

Achtergrond 1071 x bekeken 3 reacties

Verkoop The Greenery terug naar IJsselmuiden

The Greenery verplaatst het verkoopkantoor van Nieuw-Amsterdam naar IJsselmuiden.

De afzetorganisatie denkt daarmee beter in te spelen op de groei van de teelt in IJsselmuiden en Luttelgeest. Het groothandelsteam Noord-Nederland huurt kantoorruimte in het Agrarisch Logistiek Centrum (ALC) in IJsselmuiden, vlakbij de de voormalige locatie van Unistar. Op de vestiging zijn afspraken gemaakt voor het overslaan van producten, laat teamleider Feitse Kootstra weten.

The Greenery sloot daarvoor het kantoor in Nieuw-Amsterdam, al blijven daar activiteiten met de Greenery-dochter Jager Holland. De productiestijging in de Drenthse tuinbouwgebieden is lager dan in gebieden als IJsselmuiden en Luttelgeest.

Volgens Kootstra is IJsselmuiden centraler en profiteert de afzetorganisatie zo van de groei van nieuwe tuinbouwgebieden. "Het is een groeigebied voor The Greenery met veel glastuinbouw, vollegrond en hardfruit in de Noordoostpolder."

The Greenery bedient vanuit het verkoopcentrum ook telers in Noord-Groningen. "We onderhouden de contacten met telers en zorgen voor de verkoop." Kootstra hoopt dit jaar met 20.000 pallets eenderde meer producten te verhandelen en het commerciële team uit te breiden. Voor de commerciële afhandeling wil The Greenery zoveel mogelijk direct verladen vanaf de tuinderij.

"Voor producten als sla, vollegrondsgroente, witlof zal dat vooral rechtstreeks vanaf de tuin zijn, voor paprika zal dat moeilijker zijn er en zal dat ook via Bleiswijk gaan. Anders is er hier ook de mogelijkheid om product over te slaan."

The Greenery had tot 2000 een veilinglocatie in IJsselmuiden, nadat fruitveiling KZIJ in 1997 bij The Greenery kwam. In 2000 verkocht The Greenery het complex aan een transportonderneming. The Greenery huurt nu dus bedrijfsruimte op haar oude locatie. De afzetorganisatie wil zich meer in de regio’s manifesteren. Zo veilt het nu ook trostomaten in Venlo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk Moorland

  eerst alles centraliseren (met alle kosten vandien) en nu weer decentraliseren (met alle kosten vandien) en wie gaat dat allemaal betalen?? natuurlijk de telers!

  Heren telers krabbel achter jullie oren en regel zelf de afzet!

 • no-profile-image

  Johan

  Het gerommel blijft bij deze veiling
  Zie wat er met Breda is gebeurd, 'n mooie veiling van de Baronie naar de kloten jammer het had zo mooi kunnen zijn.
  Ga zo door heren, verrijk je eerst maar.

 • no-profile-image

  Richard en Annet Kalter

  Waar het goed is komt men terug!
  Feitse en zijn team verkopen onze aardbeien naar volle tevredenheid. Wij zien het als goed verkoop systeem direkt van het teeltbedrijf naar de klant.
  Feitse team, veel succes toegewenst.

Of registreer je om te kunnen reageren.