Home

Achtergrond 328 x bekeken 10 reacties

Verburg wil dierenbevrijders hard aanpakken

Minister Gerda Verburg (LNV) neemt de bedreigingen en intimidaties van het Animal Liberation Front (ALF) hoog op.

Minister Gerda Verburg (LNV) neemt de bedreigingen en intimidaties van het Animal Liberation Front (ALF) hoog op. Zij noemde die vandaag in haar nieuwjaarstoespraak "onacceptabel''. De CDA-bewindsvrouw wil deze praktijken hard aanpakken. Ze kondigde aan dat ze dit binnen het kabinet gaat bespreken.

Rond de jaarwisseling werd Nederland al opgeschrikt door geweld, dat wordt toegeschreven aan zogeheten dierenbevrijders. Woensdag stuurde de onderneming Duke Faunabeheer, die door de overheid wordt ingeschakeld om vogels af te schieten die overlast veroorzaken, een brandbrief naar het ministerie van Binnenlandse Zaken over aanhoudende vernielingen en bedreigingen.

Verburg wil het probleem vrijdag bespreken met de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken).

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Ze zouden LNV keihard aan moeten pakken, want als je zo vaak wettelijk wordt terug gevloten door de Raad van Staten qua niet of verkeerd uitvoeren van beleid. Dan mag je haast stellen dat daar mensen werken zonder gevoel of geen kaas gegeten hebben van beleid of visie.
  Als je democratie, tussen haakjes, op wil leggen zoals nu gebeurd met megastallen, dan is er logische wijs weerstand uit de samenleving, wat een gezonde vorm van democratie is.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Beste Patrick, met deze stelling van je ben ik het absoluut niet eens.
  Als de RvS iemand terug fluit zegt dit niet altijd iets over het juridisch kader waarop de motivering van de uitspraak rust. Ook bij de RvS werken mensen die moeten oordelen of het glas half vol of half leeg is. En dan iets het maar net hoe men het graag ziet. Jammer, maar helaas realiteit.

 • no-profile-image

  R.G.

  Laten we bij de feiten blijven, deze zijn dat dieractivisten praktijken gebruiken die niet in een democraties land thuis horen. Overigens in geen een land wat mij betreft.
  Je hoort van andermans spullen af te blijven ook al ben je het met bepaalde zaken niet eens. Eigen rechter spelen als iets jou niet aan staat getuigd van onvermogen en totale respectloosheid. Stallen waar dieren in verblijven en vrachtwagens die dieren vervoeren in brand steken, het bedreigen van mensen die met dieren werken, hun huizen bekladden en hun auto’s in brand steken. Zelfs buitenlandse dieractivisten hebben begrepen dat men in ons land zonder al te veel problemen mensen kan terroriseren door zeer grove intimidatie, en komen dus deze kant uit. Het zal je -maar vooral je gezin- maar overkomen dat je onaangekondigd midden in de nacht ‘bezoek’ krijgt van deze lieden om je eigendommen te vernietigen. En, in de nabije toekomst ergere streken uithalen? Moeten we wachten tot ook hier graven op het kerkhof worden geopend/vernietigd van geliefde van nabestaande die niet naar de zin van deze dieractivisten met dieren omgaan en daarom deze gruwelijke daden rechtvaardigen?
  Dat ze tot van alles in staat zijn is ondertussen wel bewezen dacht ik. Het heeft allemaal al veel te lang geduurd, en verhalen van overheden dat de activisten moeilijk te pakken zijn geloof ik geen snars van. Dat men ver kan komen heeft het aanpakken van terroristen -vaak voor deze tot actie konden overgaan- bewezen.

 • no-profile-image

  meijer

  Misschien zou Mevr. Verburg beter iets kunnen gaan doen aan de miserabele dierwetgeving in Nederland, dan zouden de dierenactivisten minder in actie hoeven komen.

 • no-profile-image

  klaproos

  minister verburg mag ook gaan beginnen met het aanpakken van het vuurwerk waar de dieren zo vreselijk bang van zijn.

 • no-profile-image

  Patrick

  @Melkveehouder, het zegt in ieder geval veel over een democratie en de huidige invulling van de democratie. Ik denk dat LNV bepaalde dingen door ongemak op de lange termijn gooit, en dan afwacht of iemand bezwaar maakt. Deze werkwijze door LNV heeft dan ook weinig met democratie handhaving te maken, maar met democratie volgens eigen inzien te maken. En dan ook van een eenzijdig belang bekeken. Ik vraag me echt af of ze daar nog wel zinnig beleid kunnen maken.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Patrick, hier ben ik het volledig mee eens. Het democratisch gehalte van ons landje belanceert op een bedenkelijk niveau. Het grote manko van de huidige generatie is, dat de op promotie, en dus financieel gewin, beluste beleidsmakers op geen enkele (financiële) wijze worden afgerekent op hun (wan)daden. Het is zoals je terecht constateert, bij voorkeur afwachten en doorschuiven naar een volgende politieke periode, maar vooral zorgen dat de eigen stoel bezet blijft en de pensioensopbouw toeneemt. En komt men onder vuur te liggen, dan zorgt een onderzoeksrapportje vaak wel voor een uitweg.
  En zou het helemaal moeilijk worden dan zorgt ons rechtssysteem wel dat het landsbelang cq. gewenst (ingezet) beleid ongestoort doorgang vindt. En met name hier knelt het voor veel ondernemers die met lede ogen moeten constateren dat een kromme banaan juridisch gezien recht bevonden wordt.
  Dit alles uit zich in inconsistent wanbeleid, (en niet alleen bij LNV) waardoor de brave burger en ondernemer de dupe wordt en burgerlijke ongehoorzaamheid gevoed wordt.

 • no-profile-image

  Gerard

  Persoonlijk wacht ik nog altijd op de dag dat de A.L.F of een andere tereur organisatie bij mij een poot op de dam zet,dat is voor mij dan het moment voor een regelrechte oorlogsverklaring,en dan komen ze niet meer bij mij,maar dan bezoek ik deze hufters.

 • no-profile-image

  wim

  Terroristen de wereld uit, te beginnen in Nederland!!!

 • no-profile-image

  Daf

  Ach het aloude gezegde: geweld los je met geweld op zal voor min. Verburg wel opgaan dan. Was zij ook niet degene van de enorme flater met de veetransporten?Laat ze eerst daar en aan de bio-industrie en proefdierenellende maar wat gaan doen, maar dit geldt niet alleen voor haar en de regering maar ook zeker voor onze "beschaafde" medeburgers. Dat wil dan niet zeggen dat ik voor de gewelddadige akties ben van het ALF, zij lossen niks op op deze manier.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.