Home

Achtergrond 402 x bekeken

Twaalfhonderd kilometer wandelpad van drie miljoen

In Noord-Holland, Groningen en Friesland komt een aaneengesloten historisch wandelnetwerk van 1200 kilometer.

Oud-minister Margreeth de Boer geeft dinsdag 5 februari in Vrouwenparochie het startschot voor dit drie miljoen euro kostende project van de landschapsbeheren van de drie provincies.

Dat heeft een woordvoerder van Landschapsbeheer Friesland vandaag gezegd. "De weg zal over oude kerkpaden, lijkwegen en hanzepaden lopen'', aldus de zegsvrouw. Het wandelnetwerk schuwt ook percelen van boeren niet.

Het historische karakter van de route kan worden toegelicht, als de wandelaar een telefoon heeft met internet en GPS. "Dan kun je tijdens de route informatie krijgen over de historie van het gebied.''

Naar alternatieven voor stukken waar de Waddenzee of andere obstakels een onderbreking van de route vormen, wordt nog gezocht. Over vijf jaar is de route klaar. Het Waddenfonds, de provincies Friesland, Groningen en Noord-Holland financieren het project grotendeels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.