Home

Achtergrond 188 x bekeken

Tientallen potvissen gestorven bij Tasmanië

Bijna vijftig potvissen zijn overleden nadat ze waren gestrand op een zandbank bij het Australische eiland Tasmanië.

Natuurbeschermers konden slechts enkele walvissen van de groep redden door ze terug naar de zee te leiden, meldden Australische media vandaag.

De gestrande potvissen werden donderdag ontdekt bij Perkins Island aan de noordwestkust van Tasmanië, ten zuidoosten van het Australische vasteland. De meeste waren toen al dood. Door hun enorme omvang was het moeilijk de nog levende exemplaren terug in zee te krijgen. Mannetjes worden tot 18 meter lang en vrouwtjes tot 11 meter. Het gewicht kan tot 50 ton bedragen.

Walvissen stranden wel vaker in groepen. De reden waarom dat gebeurt, is niet bekend. Walvissen die gered worden zijn zo gedesoriënteerd dat ze vaak opnieuw in de verkeerde richting zwemmen en stranden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.