Home

Achtergrond 189 x bekeken

Tesco wil 10.000 banen creeëren

Tesco, het grootste supermarktconcern van Groot-Brittannië, wil in 2009 tienduizend nieuwe banen creeëren.

Dat liet financieel directeur Andrew Higginson vandaag weten. De aankondiging komt op een opmerkelijk tijdstip. De Britse economie verkeert is zeer zwaar weer. Consumenten snoeien in hun uitgaven door de stijgende werkloosheid en de vrees dat het land in een diepe en langdurige economische neergang terechtkomt.

Andere detailhandelaren, zoals Marks & Spencer, kondigden vorig jaar aan diep in hun kosten te snijden. Maar Tesco's kleinere rivalen William Morrison Supermarkets en Sainsbury lieten eerder weten juist respectievelijk meer dan vijfduizend en tot vierduizend banen te creeëren.

De economische afzwakking laat ook Tesco niet onberoerd. "Tegen de achtergrond van, naar ik meen, stijgende werkloosheid en economische afzwakking wordt het een zwaar jaar'', aldus Higginson. Het bedrijf zag zijn decemberverkopen inzakken tot een groei van 11,6 procent, het laagste niveau sinds begin jaren negentig. De groei, die met name in het buitenland werd gehaald, is echter wel "degelijk in moeilijke tijden'', zo constateren Britse analisten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.