Home

Achtergrond 174 x bekeken

Telapparaat scheelt siertelers veel tijd

Telers van sierbloemen kunnen zichzelf binnenkort veel tijd besparen dankzij een nieuwe apparaat van de Wageningen Universiteit.

Het apparaat maakt opnamen van de plant en telt zodoende het aantal bloemen. Dat meldde de universiteit vandaag.

In de sierteelt bepaalt het aantal bloemen de waarde van een plant. Nu zijn het vaak mensen die de bloemen tellen. Een tijdrovend maar ook precies karweitje. Onderzoekers van de Wageningen Universiteit ontwikkelden daarom een apparaat met een volautomatische camera die elke plant bekijkt als deze ronddraait op een lopende band.

Het apparaat onthoudt en voorspelt de positie van elke bloem tijdens het ronddraaien. Zo ontkomt geen enkele bloem aan telling en zijn dubbeltellingen onmogelijk. Bestaande camerasystemen geven slechts een schatting van het aantal bloemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.