Home

Achtergrond 218 x bekeken

Symposium over 50 jaar dierproeven

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de wetenschappers Russell en Burch, zich uitspraken over het verantwoord en humaan gebruik van proefdieren.

Het gebruik van proefdieren staat weer op de maatschappelijke agenda. Het eerste weekeinde van februari komen wetenschappers in Utrecht bijeen om te praten over de mogelijkheden en onmogelijkheden van proefdiergebruik in de toekomst.

Recent onderzoek van de afdeling proefdierkunde van Universiteit Utrecht laat zien dat 90 procent van de Nederlanders tegen het gebruik van proefdieren is. Wanneer het gaat om testen die direct bijdragen aan onze gezondheidszorg veranderen de meningen echter. Bijna 75 procent vindt het testen van vaccins op proefdieren aanvaardbaar en 80 procent vindt het aanvaardbaar wanneer het gaat om het vinden van medicijnen tegen kanker.

Het symposium wordt georganiseerd door de afdeling proefdierkunde van het departement dier, wetenschap en maatschappij van de Universiteit Utrecht en het Nationaal Centrum Alternatieven voor dierproeven (NCA) in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum (UMC) Utrecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.