Home

Achtergrond 666 x bekeken

Storteboom neemt Veenhuizen over

Pluimveeslachterijbedrijf Storteboom Group heeft alle aandelen van Veenhuizen Pluimveeverwerking overgenomen. Dat meldt het bedrijf zelf.

De Storteboom Group had al in mei 2007 een strategische deelname genomen in de Veenhuizen Groep. Dat deed het destijds samen met pluimveeslachterij GPS dat ook een belang nam van 25 procent in de Veenhuizen Groep. Storteboom meldt nu dat het de andere aandeelhouders heeft uitgekocht en volledig eigenaar is van Veenhuizen. Storteboom wil de activiteiten van Veenhuizen volledig integreren in die van de Storteboom Group.

De Veenhuizen Groep bestaat uit drie productielocaties die zijn gespecialiseerd in het leveren van ontbeend pluimveevlees. De locaties zijn gevestigd in Nijkerk, Staphorst en Barneveld.

Storteboom heeft in Nederland slachterijen in Putten en Kornhorn en een verwerkingsbedrijf in Nijkerk. In Polen bezit het een slachterij in Kotowo.

Na de overname van Veenhuizen heeft Storteboom 7 vestigingen en biedt het werkgelegenheid aan 1.250 medewerkers en realiseert het een jaaromzet van 450 miljoen euro. Het bedrijf stelt dat het met de overname van Veenhuizen haar positie in de top van de Europese pluimvee-industrie versterkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.