Home

Achtergrond 183 x bekeken

Storm Frankrijk en Spanje luwt

De storm die zaterdag de Atlantische kustprovincies van Frankrijk en het noorden van Spanje teisterden, is vandaag geluwd.

In Frankrijk werd de alarmfase rood opgeheven en mochten auto's weer de weg op.

Circa 1,3 miljoen Franse huishoudens zitten zondag nog altijd zonder stroom. Vier mensen kwamen om het leven in het zuiden van Frankrijk. Twee autobestuurders kwamen om doordat ze op omgevallen bomen botsten. Een man werd dodelijk getroffen door rondvliegende materialen en een vrouw liet het leven doordat haar beademingsapparatuur uitviel als gevolg van de stroomstoring.

In Spanje was het dodental met vijftien nog een stuk hoger. Onder de slachtoffers waren vier kinderen, die om het leven kwamen toen een sporthal in Sant Boi de Llobregat, nabij Barcelona, deels instortte. De storm bereikte windsnelheden tot 192 kilometer per uur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.