Home

Achtergrond 163 x bekeken

Snelle stijging Maaswater door regen

De waterstanden van de Maas in Limburg stijgen snel als gevolg van de overvloedige regenval de afgelopen dagen.

Het waterschap Peel- en Maasvallei is daarom in Noord- en Midden-Limburg begonnen met het dichten van afsluiters.

Dat maakte het schap vandaag bekend. De afsluiters voorkomen dat het Maaswater de beken instroomt en overlast veroorzaakt in het achterland. Momenteel is de afvoer van de Maas bij Borgharen 1100 kubieke meter (kuub) per seconde, normaal is dat zo'n 200 tot 300 kuub. De waterschappen beginnen met de opbouw van demontabele damwanden bij 1500 kuub, aldus een woordvoerder. Maar meer dan maximaal 1200 kuub afvoer verwacht Rijkswaterstaat niet. De waterafvoer hangt af van de regenval in de Belgische Ardennen en Noord-Frankrijk, en daar valt de komende dagen naar verwachting weinig regen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.