Home

Achtergrond 201 x bekeken

Sms'je voor elk gevonden kievitsei

Wie dit jaar in Friesland op zoek gaat naar kievitseieren, moet wel een mobiele telefoon meenemen.

Elk gevonden kievitsei moet namelijk direct met een sms'je worden gemeld. De Bond van Friese Vogelbeschermingswachten wil daarmee het aantal geraapte eieren binnen de toegestane 6934 stuks houden, aldus een woordvoerder van de bond vandaag.

Zodra het maximum is bereikt krijgen alle eierrapers een sms dat het seizoen voorbij is. Ook als de 'aaisiker' vijftien kievitseieren heeft gevonden, de persoonlijke taks, wordt hij met een tekstbericht opgedragen om niet verder te zoeken.

Friesland is de enige regio in Europa waar kievitseieren mogen worden geraapt. Het seizoen daarvoor begint traditioneel op 1 maart en duurt uiterlijk tot 1 april. Het rapen is alleen voorbehouden aan leden van de Bond van Friese Vogelbeschermingswachten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.