Home

Achtergrond 192 x bekeken

SWOV wil aandacht voor verkeersborden

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) vindt dat er eens goed gekeken moet worden naar de verkeersborden.

In een aantal situaties is het raadzaam borden weg te halen of juist opvallender borden te plaatsen. Goed onderzoek is daarvoor wel geboden, zei een woordvoerster donderdag.

Soms staan er zoveel borden, dat de belangrijkste niet meer opvallen. In die gevallen is sanering goed. Ook het opvallender maken van de belangrijkste borden kan helpen om de aandacht van de verkeersgebruikers te trekken, aldus de SWOV.

Uit een vorige week gepubliceerd onderzoek door TNO van de ongeveer 17.000 verkeersborden in Utrecht bleek dat van de onvoldoende onderhouden borden 15 procent mogelijk verkeersonveilige situaties oplevert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.