Home

Achtergrond 167 x bekeken

SP voert ook actie bij Nuon

De SP gaat na acties bij energiebedrijf Essent nu ook protesteren tegen de mogelijke verkoop van energiebedrijf Nuon.

SP-leider Agnes Kant zal zaterdag het kantoor van Nuon in Arnhem tot publiek bezit verklaren. Kant deed eerder al iets vergelijkbaars bij Essent. De SP is fel tegen de verkoop van publieke energiebedrijven. "Energie is een basisvoorziening. Zoiets belangrijks moeten we niet aan de vrije markt overlaten'', aldus Kant.

Ze is bang dat buitenlandse bedrijven straks een hoge prijs gaan bepalen voor gas en licht in Nederland. "De miljarden die ze voor onze energiebedrijven gaan betalen, moeten immers wel worden terugverdiend.''

Tot nog toe hebben drie buitenlandse bedrijven belangstelling voor Nuon: het Italiaanse Eni, het Deense Dong en het Zweedse Vattenfal. De waarde van Nuon wordt geschat op zo'n 7 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.