Home

Achtergrond 202 x bekeken

Recordoogst appels en peren verwacht in Argentinië

Argentinië ziet een 13 procent hogere oogst van appels en peren tegemoet.

De perenoogst zou zelfs 25 procent hoger kunnen uitkomen. Dat meldt het Duitse landbouwmarktbureau ZMP. De export van Argentijns product is echter onzeker.

De groeiperiode was naar verluid zeer gunstig, met op het juiste moment mild weer. De kwaliteit is daarom volgens het ministerie van landbouw eveneens beter dan vorig jaar. Onzeker is echter in hoeverre het grote aantal vruchten per boom de lager hangende vruchten verdrukken.

De export van Argentijnse appels en peren staat overigens onder druk door Russische exportbeperkingen. De Russische markt is normaliter goed voor 50 procent van de Argentijnse export van appels, en 30 procent van het totaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.