Home

Achtergrond 156 x bekeken

RWE wil windmolenpark voor Nederlandse kust

Het Duitse energieconcern RWE vraagt donderdag bij Rijkswaterstaat een vergunning aan voor de bouw van een windmolenpark op de Noordzee.

Het bedrijf, dat maandag een bod deed op het Nederlandse Essent, levert dan ook een milieurapport in.

Het windmolenpark, Tromp Binnen genaamd, moet 75 kilometer uit de kust van Callantsoog verrijzen en moet gaan bestaan uit 59 windturbines. Deze hebben een gezamenlijke capaciteit van ongeveer 300 Megawatt.

RWE stelt voor de molens gebruik te maken van een betonnen voetconstructie, waardoor niet hoeft te worden geheid. Het effect op het onderwaterleven is volgens RWE daarom minder groot. Volgens het bedrijf is het de eerste keer dat de techniek in Nederland wordt toegepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.