Home

Achtergrond 325 x bekeken 4 reacties

Prins Willem Alexander roemt duurzame kas

De nieuwe generatie 'groene kassen' is een goed voorbeeld van hoe de energievoorziening verduurzaamd kan worden.

Dat heeft kroonprins Willem Alexander vandaag gezegd in een toespraak op een energietop in het Golfstaatje Abu Dhabi. Volgens de kroonprins moet vooral nieuwe technologie worden ingezet om de afhankelijkheid van vervuilende fossiele brandstoffen te verminderen.

De energieneutrale of –leverende kas is een goed voorbeeld van dergelijke technologie, aldus de prins, naast grootschalige zonne-energie, biogas uit sanitair afval en afvalvergassing.

"Eén zo’n nieuw kas levert voldoende energie op voor 200 huishoudens", sprak hij. Met in de kas geproduceerd biogas kan stroom worden opgewekt. Met de vrijkomende CO2 kunnen de planten in de kas groeien. Bovendien ontstaat bij dit proces water van drinkwaterkwaliteit, aldus de prins.

Volgens Willem Alexander zijn de kassen zelfs relatief goedkoop. "In slechts drie jaar tijd zijn de investeringen in groene kassen er al uit!"

De prins uitte ook enige kritiek op het beleid van het huidige kabinet om te investeren in de afvang en opslag van CO2. Volgens de prins biedt dit soelaas op de kortere termijn, maar is het uiteindelijk niet duurzaam genoeg.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  oostlander

  Alex is de grootste groene duurzame graaier van nederland die met zijn euroslurpgedrag zowel de minima als maxima naait!

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Beetje oliedom, waait niet over.

 • no-profile-image

  E.T.

  Monarchie: als jullie die gentechnieken wat beter door krijgen, dan is blauw bloed voor iedere nakomeling beschikbaar. Ik heb niet de indruk dat blauw bloed het denkvermogen verbetert. Alex begint trouwens steeds meer op zijn vader te lijken; wordt een MD-koning. Gewoon de monarchie afschaffen. Er zijn ook verkeerde gekozen presidenten, maar dan als kiezer heb je het tenminste zelf gedaan. Met Alex ben je zo machteloos.......

 • no-profile-image

  alex

  Alex had zeker weer aan de waterpijp gelurkt!

Of registreer je om te kunnen reageren.