Home

Achtergrond 158 x bekeken

Politie snapt internetoplichter

Het leek te mooi om waar te zijn en dat was het ook. Zeker veertien mensen uit het hele land tuinden in de oplichtingspraktijken van een 37-jarige man uit Amsterdam-Zuidoost.

Hij bood via internet voor een leuk prijsje een nieuwe televisie of computer aan, maar leverde de gekochte apparatuur nooit af.
De gedupeerden hadden al wel honderden euro's betaald voor de aangeboden waar, maakte de politie vrijdag bekend. Ze heeft de man inmiddels aangehouden. De oplichter heeft vermoedelijk tienduizenden euro's buitgemaakt. De politie gaat ervan uit dat meer mensen slachtoffer zijn geworden van deze louche praktijken, zo blijkt uit de bankgegevens van de man.

De oplichter ging te werk vanuit zijn woning in Reigersbos. Hij bood zijn spookproducten aan via een professionele website. Op internetpagina's als Marktplaats.nl en Speurders.nl en in een dagblad zette hij advertenties.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.