Home

Achtergrond 231 x bekeken

Poetin: het gas gaat weer stromen

Het transport van Russisch gas via Oekraïense pijpleidingen zal snel worden hervat.

Dat bevestigde de Russische premier Vladimir Poetin maandag bij de ondertekening van het akkoord dat een einde moet maken aan de gasruzie tussen Rusland en Oekraïne.

"Gazprom heeft het bevel gekregen om de levering van gas via Oekraïne weer volledig te hervatten. Het bedrijf staat klaar om in de dagelijkse behoefte van de Europese consumenten te voorzien'', aldus Poetin. "Ik verwacht dat het transport van Russisch gas naar Europa snel weer volledig hersteld zal zijn.''

Rusland en Oekraïne maakten dit weekeinde een einde aan hun langlopende gasruzie. Volgens de nieuwe overeenkomst krijgt Oekraïne dit jaar een korting van 20 procent op de gasprijs die andere Europese landen betalen. In ruil daarvoor moet het de tarieven voor de doorvoer van gas naar de rest van Europa op hetzelfde niveau houden als in 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.