Home

Achtergrond 220 x bekeken

Platteland is onveiliger dan stad

Leven op het platteland heeft zijn mooi kanten, maar er zijn ook nadelen.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat plattelandsbewoners vaker gewond raken en in het ziekenhuis belanden, dan mensen uit de stad.
Onderzoekers van de West Virginia University analyseerden de gegevens over ziekenhuisopnames als gevolg van verwondingen en koppelden die aan de bevolkingsdichtheid. Uit de analyse, die is gepubliceerd in The American Journal of Preventive Medicine, blijkt dat wonen op het platteland gevaarlijker is.

In de dichtst bevolkte steden was het aantal gewonden 610 per 100.000 inwoners per jaar. Op het platteland bedroeg dat aantal 826.
Het zijn vooral verwondingen door verkeersongelukken die aan de onveiligheid bijdragen. In de stad is het risico groter op een verwonding door een vechtpartij. Op het platteland komt het vaker voor dat mensen zichzelf verwonden door vuurwapens, messen of met gebruikmaking van gif.

Of registreer je om te kunnen reageren.