Home

Achtergrond 147 x bekeken

Plasterk: 'snaveltjes toe' voor politici

Minister Ronald Plasterk (Media) vindt dat politieke partijen zich niet moeten bemoeien met het uitzendtijdstip van Sesamstraat.

"Voor politici geldt met betrekking tot de programmering het slotwoord van Meneer de Uil (Fabeltjeskrant, elke avond 19.00 uur stipt): Snaveltjes Toe!'', schreef de minister donderdag in antwoord op vragen van PVV-Kamerlid Martin Bosma.

Bosma had de vragen gesteld naar aanleiding van het geschuif met de uitzendtijden van Sesamstraat en het feit dat het kinderprogramma van half zes naar vijf uur is verplaatst vanwege het nieuwe multiculturele programma Dichtbij Nederland. Plasterk kan zich wel voorstellen dat ouders de wijziging vervelend vinden, "met name omdat dit programma een vaste plek kan hebben voorafgaand aan het dagelijkse bedtijdritueel.''

Maar op de vraag hoe hij een einde gaat maken aan "het constante gezeul met Tommie, Pino en Ienemienie'' zegt de minister dat de omroepen zelf hun belangen mogen afwegen. "In ons bestel gaat de politiek noch over de inhoud noch over de plaatsing van programma's.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.