Home

Achtergrond 196 x bekeken

Ouders verdachte Dendermonde vroegen om opname

De ouders van de verdachte van het bloedbad in het Belgische Dendermonde hebben een aantal jaren geleden gevraagd hun zoon in een psychiatrische inrichting te laten opnemen omdat hij bizar gedrag vertoonde.

Dat heeft de advocaat van de 20-jarige man vandaag gezegd. De verdachte zegt zich niets meer te herinneren van wat er vrijdag tijdens de moordpartij is gebeurd. "Hij weet niets meer van die drie, vier uur in Dendermonde'', aldus de advocaat. "Er zijn aanwijzingen dat hij een geestesafwijking heeft, maar dat zal het psychiatrisch verslag moeten uitmaken. Op zijn vijftiende of zestiende heeft hij een zware depressie gehad en vertoonde hij al bizar gedrag.''

Toen hij achttien jaar was, wilden zijn ouders hem volgens de advocaat laten opnemen. Dat gebeurde echter niet. "Een psychiater oordeelde dat gedwongen opname niet nodig was. Hij hoorde toen stemmen in zijn hoofd. Of dat op het moment van de gepleegde feiten ook zo was, heeft hij niet gezegd.''

Volgens de advocaat was de verdachte Kim De G. in zijn jeugd vereenzaamd en teruggetrokken. Sinds hij in oktober vorig jaar op zichzelf ging wonen, had hij op wat telefoontjes en sms'jes na geen contact meer met zijn familie.

De jongeman had voor hij de aanslagen pleegde een print gemaakt van adressen van kinderdagverblijven, maar volgens zijn raadsman is het een raadsel waarom hij juist in Dendermonde toesloeg. ,,Hij heeft aan mij een gevoel van spijt uitgedrukt. Hij vindt het verschrikkelijk wat er gebeurd is, maar omdat hij zich de feiten niet kan herinneren, kun je niet spreken van een echte inkeer.''

Kim De G. wordt voorlopig alleen verdacht van drie moorden en diverse moordpogingen in de crèche in Dendermonde. Formeel wordt hij nog niet verdacht van de moord op een 72-jarige vrouw in Beveren, die een week eerder plaatsvond. Justitie heeft aanwijzingen dat hij die ook heeft gepleegd. Maar volgens zijn advocaat ontkent De G. dit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.