Home

Achtergrond 146 x bekeken 1 reactie

Ongevallen door gladheid

Op snelwegen in Friesland en Noord-Holland hebben zich vanochtend enkele slippartijen voorgedaan als gevolg van gladheid.

Dat laat de ANWB weten. In het noordwesten en noorden van het land is het glad door ijzel. Op de A7 bij Wieringermeer en Zaandam en de A32 bij Grou leidde dat tot slippartijen. De ijzel wordt veroorzaakt door regen die in dit deel van Nederland is gevallen.

De weersomstandigheden leidde woensdagochtend niet tot grote opstoppingen op de wegen. Rond 08.00 uur stond er volgens de ANWB voor in totaal 160 kilometer aan file. ,,Dat is iets onder het gemiddelde'', aldus een woordvoerder van de ANWB.

Volgens een woordvoerster van het KNMI beperkt de regen en de daarmee samenhangende ijzel zich tot het noorden en noordwesten van het land. De regenzone zal vermoedelijk niet verder reiken dan Utrecht. In Limburg sneeuwt het woensdagochtend. Ook in andere delen van het land valt lichte sneeuw. ,,Het is soms erg lokaal'', aldus het KNMI.

Of deze dooi een definitief einde betekent van de vorstperiode, wist de woordvoerster van het KNMI nog niet te zeggen. In het noorden komt de temperatuur woensdag boven nul, terwijl het elders nog licht vriest.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Vrijgezel

    Wist niet dat er zoveel paarden in Nederland zijn om aan de 160 km file te krijgen. Voordat de paarden liefhebbers zich tegen de poten getrapt voelen en voor hun kop voelen gestoten, ik snap wel dat het om file vorming met auto's wordt bedoeld. Maar met de woord keuze slippartijen kun je ook aan paarden denken.

Of registreer je om te kunnen reageren.