Home

Achtergrond 181 x bekeken

Onderhandelingen cao Open Teelten van start

De onderhandelingen voor de nieuwe cao Open Teelten gaan op 20 januari van start.

Dat zegt Gerard Susanna, lid van de regiegroep Open Teelten. Tijdens het overleg van de landelijke regiegroep worden de uitgangspunten van de werkgevers uit de diverse sectoren bepaald. Susanna hoopt dat de nieuwe cao op korte termijn kan worden afgerond. "Het streven is om vrij vlot tot een nieuwe cao te komen, in ieder geval voor de nieuwe loonronde op 1 juli." De huidige cao liep op 31 december 2008 af.

Beleidsmedewerker Frank de Wijs van ZLTO verwacht dat flexibiliteit en kostenbeheersing hoog op de agenda zullen staan tijdens de komende onderhandelingen. "De economische positie van de sectoren is niet al te best. Dat zal zijn effect op de onderhandelingen hebben."

De Wijs denkt verder dat zaken als schaalvergroting, middenkader, toeslagen en tijdelijke arbeid aan bod zullen komen. De cao Open Teelten is per 1 januari aangepast aan de consumentenprijsindex. Op basis van de inflatiestijging zijn de bedragen voor afstandsvergoedingen met 1,48 procent verhoogd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.