Home

Achtergrond 173 x bekeken

OESO: 'hevige verzwakking in ontwikkelde landen'

De belangrijke economische grootmachten maken een "diepe groeivertraging'' door.

Dat blijkt uit cijfers die de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) maandelijks uitgeeft. De gegevens over november duiden op een sterke verzwakking van de economie en zijn flink lager dan in oktober.

Behalve de landen van de G7 (Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, Japan, Canada, Groot-Brittannië en Frankrijk), maken ook China, Rusland en India "een forse groeivertraging'' door. Van de grotere economieën ontkwam alleen Brazilië aan deze kwalificatie. De ontwikkelingen daar duidde de OESO aan als een "daling''.

De index waarmee de OESO de ontwikkelingen meet, daalde voor de landen van de G7 van 94,8 in oktober naar 93,3 in november. Vooral in Duitsland werd een forse vertraging gemeten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.