Home

Achtergrond 264 x bekeken

Nuon geeft wanbetalers toch weer verwarming

Energiebedrijf NUON sluit voorlopig, zo lang de vorst aanhoudt, geen wanbetalers meer af.

Bij enkele tientallen huishoudens die dinsdag werden afgesloten van centrale verwarming, stadsverwarming en warm water gaat, ook zolang de vorst duurt, de energiekraan weer open. Een woordvoerster van NUON heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De Telegraaf meldde vandaag dat NUON ondanks afspraken over de extreme kou toch doorgaat met het afsluiten van wanbetalers. Volgens de woordvoerster wordt die aanpak nu herzien. Het gaat om een aantal huishoudens in onder meer Almere.

Volgens de koepelorganisatie van energiebedrijven EnergieNed is in de wet vastgelegd dat klanten met erstige betalingsachterstanden bij energiebedrijven in de winter niet mogen worden afgesloten. Maar dan moeten ze wel meewerken aan sanering van hun schulden. Voor mensen die illegaal energie aftappen, geldt de regeling niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.