Home

Achtergrond 179 x bekeken

Nog zeker vijf Nederlanders bij FARC

Behalve Tanja Nijmeijer zitten er nog zeker vijf Nederlanders bij de linkse guerrillabeweging FARC in Colombia.

Dat meldt het Colombiaanse weekblad Semana. Het tijdschrift beroept zich op informatie uit de laptop van FARC-commandant Raúl Reyes. Deze leider kwam om het leven bij een bombardement op zijn kampement door het Colombiaanse leger in maart 2008.

De Nederlanders zouden militaire en politieke training van de FARC hebben ontvangen. Ze opereren in Europa als contactpersonen van de FARC, aldus Semana.

Tanja Nijmeijer kwam in september 2007 in het nieuws. Het Colombiaanse leger had het kampement van haar groep aangevallen. De meeste guerrillero's, waaronder Nijmeijer, wisten te ontkomen. Het leger vond haar dagboek in het verlaten kampement. Van Nijmeijer is voor het laatst een jaar geleden vernomen. Gedeserteerde guerrillera's vertelden aan het leger dat ze haar hadden gezien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.