Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Nederlandse industrie in zwaar weer

De omzet en de productie van de Nederlandse industrie zijn in november vorig jaar ingestort.

Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet liet een "uitzonderlijk grote terugval'' zien van bijna 14 procent ten opzichte van november 2007. Het is volgens het CBS de grootste daling sinds het begin van de metingen in de vroege jaren negentig. De productie daalde met 6 procent op jaarbasis, eveneens de scherpste daling ooit.

"Nederland kan zich niet aan het internationaal stilvallen van de vraag onttrekken'', aldus woordvoerder Michiel Vergeer van het CBS.

De omzetcijfers werden aanzienlijk beïnvloed door minder werkdagen en lagere verkoopprijzen. November 2008 telde twee werkdagen minder dan dezelfde maand een jaar eerder. Dit drukte de omzet met bijna 5 procent. De prijzen lagen ongeveer 2 procent lager.

Alle branches van de industrie haalden in november vorig jaar minder omzet dan een jaar eerder. De afname was het grootst in de textiel-, kleding- en lederindustrie en in de aan aardolie gerelateerde sectoren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Janzondervrees

    Boeren werken jaar in jaar uit met inkomstenverschillen van wel 50 %.
    Zijn wij dan zulke goede ondernemers dat we die verschillen wel weten op te vangen ?

Of registreer je om te kunnen reageren.