Home

Achtergrond 197 x bekeken 2 reacties

Nederlanders krijgen brochure tegen evolutieleer

Nederlanders ontvangen eind februari een brochure in de bus waarin de evolutieleer ter discussie wordt gesteld.

Behoudende christelijke organisaties die ervan uitgaan dat God de wereld in zes dagen heeft geschapen, zijn voor de tekst verantwoordelijk. De brochure, die een oplage van 6,6 miljoen exemplaren krijgt, wordt vanaf vrijdag in Emmen gedrukt. De coördinator van de campagne, voorzitter Kees van Helden van de vereniging Bijbel & Onderwijs, zei dat de evolutieleer een geloof is en net zo min te bewijzen als de scheppingsleer.

Aanhangers van de evolutieleer hebben een sticker ontworpen om te voorkomen dat zij de brochure in hun brievenbus aantreffen. De eerste oplage daarvan is inmiddels uitverkocht. Ook de organisaties achter de brochure komen met een sticker: 'Ja schepping, nee evolutie'.

Op 12 februari wordt herdacht dat de bedenker van de evolutietheorie, Charles Darwin, tweehonderd jaar geleden werd geboren.
Ongeveer dertig organisaties steunen het Actie Comité Schepping, dat voor de campagne is opgericht. Zij financieren de actie, die 250.000 euro kost. Verder hoopt het comité op giften. ,,Er is nu al veel vraag naar de brochure vanuit kerken en scholen. Nog voor zij is verschenen, is er al ontzettend veel aandacht voor. Dat is geweldig'', aldus Van Helden.

"Ons doel is een discussie in gang te zetten'', zegt de coördinator. "Op veel scholen wordt de evolutietheorie als waar gezien. Er wordt misschien wel aandacht aan de scheppingsleer besteed, maar er wordt bij gezegd dat die niet waar is. Bovendien komt die leer niet terug in de examenstof. Volgens ons hebben kinderen recht op onderwijs over beide theorieën.''

Het Actie Comité Schepping is op 13 maart aanwezig op een symposium in museum Naturalis in Leiden. Dat wordt georganiseerd door de Raad van Kerken in Leiden.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  E.T.

  Een goed voorbeeld is misschien dat jullie olievoorraden op raken. Olie, van origine organisch materiaal wat over een flinke periode (>6dgn) geconcentreerd is geraakt. De andere optie is dat god het binnen 6 dgn in de grond heeft gestopt. Het is dan een beetje cru dat er zo weining is ingestopt. Ook lijkt er wel meer olie in moslimlanden te zitten dan bijvoorbeeld in het hindoeland India. Is hij/zij een moslim? Op Mars zijn we allemaal agnostici, er er wordt niet gevochten.

 • no-profile-image

  Janzondervrees

  Zover ik weet is er nog nooit oorlog geweest die over de evolulieleer ging. Oorlogen over godsdiensten en volkenmoord te vaak.
  Het belangrijkste vind ik: Doe een ander niets aan, wat u niet aangedaan wil worden. En dan komen we een heel eind in de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.